MAGNUM PHOTOS v Prostějově – MGP

MAGNUM PHOTOS v Prostějově

Muzeum a galerie v Prostějově připravilo výstavu ikonických fotografií společnosti MAGNUM PHOTOS. Tato jedinečná kolekce zahrnuje portréty největších filmových legend, včetně Marilyn Monroe, Ingrid Bergman, Jamese Deana, Elizabeth Taylor, a kapely Beatles, stejně jako slavné režiséry jako jsou Alfred Hitchcock a Orson Welles.

„Výstava nabídne návštěvníkům nejen možnost nahlédnout do zákulisí života těchto legend, ale i pochopení významu a vlivu fotografií MAGNUM na moderní vnímání kultury a celebrity. Fotografie, které MAGNUM PHOTOS poskytuje, jsou nejen svědky historických momentů, ale i uměleckými díly, které formovaly vizuální styl celých generací,“ říká ředitelka Muzea a galerie v Prostějově, Veronika Hrbáčková, která je zároveň i v roli kurátorky výstavy.

Výstavu doplní i speciální komentovaná prohlídka, která je plánovaná na 20. června v 16:00. Povedou ji Veronika Hrbáčková a Martin Skřivánek. Tato prohlídka poskytne návštěvníkům mimořádnou příležitost dozvědět se více o historii a technice fotografie, a zároveň nabídne exkluzivní vhled do příběhů za jednotlivými snímky. Výstava je otevřena veřejnosti od 31. května do 21. července 2024.

O MAGNUM PHOTOS

Magnum Photos je mezinárodně uznávaná fotografická kooperativa známá silnými vizuálními příběhy a striktní etikou ve fotožurnalismu. Byla založena v roce 1947 skupinou předních fotografů, včetně Henriho Cartier-Bressona, Roberta Capy, George Rodgera a Davida Seymoura. Magnum Photos od svého založení slouží jako důležitá platforma pro nezávislý fotožurnalismus a dokumentární fotografii. Přináší pohled na světové události a kulturu s neobyčejnou hloubkou, což umožňuje fotografům vyprávět příběhy, které by jinak zůstaly skryté. Členové Magnum Photos, kteří musí projít přísným výběrovým procesem, jsou mezi nejrespektovanějšími profesionály ve svém oboru.

Magnum Photos představuje unikátní spojení historie, umění a osobního vyjádření. Výstava v Muzeu a galerii v Prostějově nabízí neobyčejný vhled do světa, který formuje naši současnost i minulost skrze objektiv těch nejlepších fotografů.